FIVE TEN ENDURO RACE KLÍNY 2019 - REPORTÁŽ

Autor

Čtvrtý závod České Enduro Série nás zavedl do nádherných lesů a kopců Krušných Hor, kde nemalý kousek za Litvínovem ve Sport areálu Klíny se jel Five Ten Enduro Race Klíny 2019.

FIVE TEN ENDURO RACE KLÍNY 2019 - REPORTÁŽ

Závodu se zúčastnilo kolem 360 jezdců, pro které bylo nachystáno celkem šest parádních erzet. Každá z nich měla něco do sebe a dokonale tak prověřila jezdecké schopnosti a dovednosti všech závodníků. Sobotní tréninkový den začal velmi brzy, když už před osmou hodinou ranní bylo slyšet cvrčení zadních nábojů. Z pátku na sobotu trochu sprchlo, tak se začínalo na mokrém podkladu, který neodpouštěl žádné chyby. V lese na mokrých a kluzkých kořenech to jezdilo jako po másle, takže bylo potřeba často zastavovat a přemýšlet nad výběrem té správné stopy. Déšť na sebe nenechal dlouho čekat a odpoledne zaútočil znovu a pojistil tak závodní den na mokrém pokladu.

DSC 8072

DSCF0858


Závody odstartovalo sluníčko na obzoru a naštěstí tam vydrželo až do konce. Nejdříve startovala začínající a nejmladší generace. Děti se neohroženě vrhly na trať pronásledováni svými rodiči a trenéry v jedné osobě. Hned po dětech vjela do závodu kategorie Hobby a nakonec, ti nejrychlejší Race. RZ 1 protažená bike parkem v Klínech měla vše od klopenek, menších skoků, rovných sprintů a kořenů. Bylo to dobré rozehřátí do startu. Poté následoval krátký výšlap na RZ 2, která už byla výživnější. Hrabankový začátek vystřídaly prudké zatáčky zakončené v bukovém lese s kameny a kořeny. Odtud kategorie RACE stoupala na RZ 3. Krásný les s trailem, který se proplétal velkými balvany dal zabrat i těm nejzkušenějším. Krátký transfer na lanovku a šup na RZ 4 a RZ 5, které se nacházely na druhé straně sousedícího kopce. Obě erzety měly stejný charakter, hrabanku a klouzající mokré a slizké kořeny. Troufáme si říci, že toto byly jedny z nejoblíbenějších RZ víkendu. RZ 6 už byla za odměnu zavedla jezdce na druhou stranu bike parku.

DSCF1024

V kolem půl páté odpoledne bylo dozávoděno a všichni závodníci netrpělivě čekali na zveřejnění výsledků. Tratě byly skvěle připravené, v nádherném prostředí a jejich náročnosti se nedalo nic upřít. Skvělý závodní víkend je za námi!

Kompletní výsledky najdete ZDE

DSC 8544


Děkujeme všem jezdcům, kteří si přijeli zazávodit do Klínů. Doufám, že se vám tady líbilo a budeme se těšit na příští rok. Další závod České enduro série se bude konat 24.8. - 25.8. 2019 v Malé Morávce v Jeseníkách. Takže se všichni vidíme na FOX Enduro Race Morávka! Registrace ZDE

T-Mobile Česká Enduro Serie

Autor T-Mobile Česká Enduro Serie

9. ročník T- Mobile České Enduro Serie reprezentuje původní myšlenku MTB: návrat k přírodě a přátelské neformální atmosféře a zároveň kombinuje všechny MTB dovednosti - vytrvalost, techniku, strategii a rozvahu.

Generální partnerT-Mobile
Hlavní partneřiTREK
Merida
Horsefeathers
MTBiker
Norco
MONZAS
Generální mediální partnerNova
Hlavní mediální partnerHit rádio
Nova Sport
PartneřiSportHelp
Cyklostar
DodavateléBikeporn
MTBiker
FDF Bike shop
ACI
Kastar
Katmar
BG
Lipence
TKF
Mediální partneřiMTBs
Pinkbike
Bike and Ride
Partneři závoduGiant
Camelbak