Specialized Enduro Race Klíny

Author

Druhý závod České Enduro Serie bude hostit krušnohorský Sportareál Klíny. Před dvěma lety jsme zde zažili déšť a teploty lehce nad nulou. Vloni celou trať před víkendem promáčel vydatný déšť a i když nakonec v sobotu vysvitlo slunko, přišli si na své spíše milovníci bahnitého terénu. Dle předpovědí letos očekáváme spíše sucho a prašno.

Specialized Enduro Race Klíny

Závodní okruh bude dlouhý zhruba 30km,všichni bikeři na něm absolvují prolog a 4 měřené úseky. Kategorie Race si dá ještě jednu „erzetu“ navíc. Dvě RZ se pojedou přímo bikeparku na Klínech, zbývající 3 v okolních lesích napříč Krušnými horami.

Časový limit bude stanoven až před závodem – dle situace na trati. Každopádně během transferů mezi jednotlivými RZ bude dostatek času na odpočinek, občerstvení, příp. na údržbu kola. Trať bude plně vyznačena v sobotu 9.6. od 10:00 hod., od tohoto času bude povolen trénink. Pro tréninkové účely bude možné za poplatek využít lanovku v areálu sjezdovky.

MH5 0347

NOVINKA!!! V Klínech pojede dětská kategorie Rookie. V neděli 10.6. pojede za doprovodu dvou dospělých osob.

To znamená, že první dospělák jede před malými závodníky a počká na ně v cíli. Tam všechny pochytá do hejna a počkají na posledního Rookie závodníka za kterým jede ještě druhý pořadatel. A přejedou společně na další RZ.
Tam se vše opakuje až do cíle poslední RZ. Takže pokud nemáte doprovod pro malého závodníka , můžete ho svěřit pořadatelům.

Ještě kdo bude chtít v sobotu 9.6. od 14:00 je vypsán trénink pro kategorii Rookie. Projedou se všechny RZ , kde využijeme free lanovku(pouze Rookie) a trénink povede Tomáš Trunschka. Sraz u restaurace Emerán přímo v prostoru startu.

Více informací najdete v propozicích závodu ZDE

MH5 0844

MH5 0637

 

T-Mobile Česká Enduro Serie

Author T-Mobile Česká Enduro Serie

9. ročník T- Mobile České Enduro Serie reprezentuje původní myšlenku MTB: návrat k přírodě a přátelské neformální atmosféře a zároveň kombinuje všechny MTB dovednosti - vytrvalost, techniku, strategii a rozvahu.

General PartnerT-Mobile
Main partnersTREK
Merida
Horsefeathers
MTBiker
Norco
MONZAS
General media partnerNova
Hlavní mediální partnerHit rádio
Nova Sport
PartnersSportHelp
Cyklostar
SuppliersBikeporn
MTBiker
FDF Bike shop
ACI
Kastar
Katmar
BG
Lipence
TKF
Media partnerMTBs
Pinkbike
Bike and Ride
Race partnersGiant
Camelbak